Sierpień i wrzesień to czas, który trudno wyobrazić sobie bez przygotowania leczo. Każda gospodyni domowa ma na nie sprawdzony przepis. Ale może połączenie czarnej i czerwonej porzeczki z warzywami skradnie Wasze serce, a domownicy i goście dadzą się zaskoczy nową odsłoną tej późno letniej potrawy. Gwarantujemy, że przepis ma szansę stać się Waszą nową, ulubioną klasyką!
Owocowe leczo na późne lato
4 porcje
½ szkl. czarnej porzeczki
1 cukinia
1 czerwona papryka
2 pomidory1 biała cebula
100 g surowego boczku
2 ząbki czosnku
1 gałązka rozmarynu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
100 g kaszy gryczanej niepalonej
2 łyżki masła
ulubione zioła
Opracowanie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw w ramach realizacji przez Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw kampanii „Czas na polskie superowoce! Edycja III". Projekt realizowany jest pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.